MODNA KREACIJA

NASLOV: SVETOVI

Vsa izbrana oblačila bodo predstavljena na Festivalu oblikovanja Maribor (FOMB) in objavljena v tiskani in digitalni različici revije FOMB.

Prispevki v tej kategoriji morajo biti oblačila.


IZDELEK je oblačilo za svečane priložnosti (novo atraktivno oblačilo, ki se oblikovno razlikuje od standardnih oblačil).
OBSEG: Dovoljeno je največ eno oblačilo posameznega avtorja. Oblačilo lahko vsebuje tudi pripadajoče modne dodatke ali nakit.


TEHNIČNE SPECIFIKACIJE:  

Oblačilo mora biti izdelano in nosljivo, priložena mora biti mapa z naslednjimi podatki:

– opis izhodišča, kako je oblačilo nastalo;

– opis koncepta predlaganega oblačila;

– opis materiala in tkanin (približno pol strani formata A4 oz. 150 besed);

– skice, tehnična skica oblačila.

Za prijavo se od vlagatelja zahteva, da izpolni in predloži prijavnico v obliki PDF. Avtorji izdelek oddajo v zaprti ovojnici oz. paketu, s pripisom »Natečaj za modno kreacijo« po pošti na naslov: SŠOM, Park mladih 8, 2000 Maribor.


AVTOR: Avtor mora biti učenec, dijak, študent ali oseba do 27. leta starosti.

Priznanje prejme avtor ali avtorji. Izdelek mora biti originalen in vaša avtorska last.

Po zaključku festivala je oblačilo ponovno vaša last.

Oblačilo mora imeti enega ali dva avtorja, ki sta tudi kontaktna osebi. Priznanje prejme avtor ali avtorji. Izdelki morajo biti originalni in vaša avtorska last.

Po zaključku festivala so oblačila ponovno vaša last.

Izmed prijetih prijav bomo izbrali 3 najboljše izdelke učencev, dijakov oz. študentov. Avtorje bomo povabili k sodelovanju na prireditvi v okviru FOMB-a.

Srednja šola za oblikovanje Maribor avtorjem ne plača nobenega dodatnega nadomestila in ni odgovorna za morebitne poškodbe oblačila.

Avtorjeva intelektualna lastnina izdelka je zagotovljena v celoti, s sodelovanjem na natečaju prijavitelj organizatorju FOMB-a odobri uporabo svojega imena, fotografije, morebitnih izjav in pričevanj, fotografij za potrebe oglaševanja natečaja, obveščanja javnosti in za promocijske namene, brez obvestila ali dodatnega nadomestila ter v skladu z ZVOP-1.

Organizator FOMB-a oz. skrbnik natečaja ima pravico, da prispevek sprejme ali zavrne.

Skrbnica natečaja za kategorijo MODNA KREACIJA je Alenka Lukić.