KLAVDIJA HLADIN

Trend uporabe barvnih pigmentov, ki izhajajo iz narave same, postaja za osveščene vse pomembnejši, saj je to pot k lepemu in zdravemu videzu las. Obloge iz različnih rastlin, ki so zmlete v prah, okrepijo vitalnost lasišča, da se povrneta lesk in moč lasem. Iz dneva v dan je pomembnejši odnos do lastnega telesa in njegovega dobrega počutja. Zgodovina se vrača in vse več ljudi je pripravljenih prisluhniti tradicionalnim naravnim rešitvam.

Zavedamo se, da smo kemikalijam izpostavljeni vsak dan, ne zavedamo pa se, koliko škode nam povzročijo. Poraja se vprašanje, kaj počnemo sebi in naravi in ali smo v zvezi s tem dovolj osveščeni.

Kano sem vzljubila na prvi pogled. Z gotovostjo lahko trdim, da z njeno uporabo izrazimo notranjo lepoto in da je kana že od nekdaj simbol ženske senzualnosti. Rdeče oranžna barva strasti spodbuja element ognja v transformaciji in okrepi moč vitalnosti.

Kot blagodejno in cenjeno rastlino jo uporabljamo za barvanje las in za poslikavo telesa. Bujni in zdravi lasje privlačijo ženski in moški svet. Obredno so jo uporabljali v različnih kulturah.

Zaradi modnih trendov »lepega« videza in različnih umetnih pigmentov za barvanje las sta vrednost kane in njena čistost na trgovskih policah vprašljivi, saj je izgubila sloves naravne barve. O njej je mogoče slišati različne zgodbe. Slabe izpostavljajo tisti, ki ne zaupajo v naravo, dobre pa vsi, ki verjamejo v moč narave in dajo nekaj nase, saj kana dobro vpliva na celotno telo.

O kani in drugih pigmentnih rastlinah za barvanje in nego bom spregovorila kot strokovnjakinja za barvanje las z naravnimi pigmenti.